Question
Updated on
2 Nov 2018
- Simplified Chinese (China)
-
Polish
Question about Polish
Ja jako nastolatek
Lata wcześniej, ja jako nastolatek, byłam szczupła. Miałam smukły kształt i mało tłuszczu. Byłam średniego wzrostu, tylko sto pięćdziesiąt osiem centymetrów. Często narzekałam na moj wzrost. Bardzo chciałabym osiągnąć większy wzrost. Byłam brunetką. Moje włosy są gęste, ale każdy fryzjer miał z nami kłopoty. Zawsze marzyłam, żeby miałabym proste i gładkie włosy. Bardzo lubiłam moje oczy, które byli czarne i duże. Miałam krzaczaste brwi, gęste długie rzęsy i małe uszy. Miałam mały nos, białe zęby i czerwone usta. Moja cera była bladą, wyglądała jak chora. Dlatego chciałabym mieć rumianą cerę. Miałam małe dłonie, ale krótkie ręce i nogi.
Lata wcześniej, ja jako nastolatek, byłam pomysłowa. Często miałam wiele dziwnych pomysłów. Lubiłam przygodę. Ponieważ moja twarz wyglądała jak dziecko, wię moje rodzice zawsze myśleli, że nie dorastałam, jeszcze byłam dzieckiem, nie pozwalali mi Obsługać problemów sama. Dlatego miałam rzadko okazji do samodzielnej pracy. Ja jako nastolatek, często marzyłam, żeby mogłam wyglądać bardziej dojrzale, mogłam odważać się podejmować ryzyko i stać się bardziej niezależnym. Does this sound natural?
Answers
Read more comments
- Polish
A little unnatural
Lata temu, kiedy byłam nastolatką, byłam szczupła. Miałam smukłą figurę. Byłam średniego wzrostu, bo mierzyłam tylko sto pięćdziesiąt osiem centymetrów. Często narzekałam na mój wzrost. Bardzo chciałam być wyższa. Byłam [wtedy] brunetką. Moje włosy były gęste i każdemu fryzejrowi sprawiały kłopoty. Zawsze marzyłam o prostych i gładkich włosach. Bardzo lubiłam moje duże, czarne oczy. Miałam krzaczaste brwi, gęste długie rzęsy i małe uszy, a do tego mały nos, białe zęby i czerwone usta. Moja cera była blada, [ciągle] wyglądałam, jakbym była chora, dlatego też marzyła mi się rumiana cera. Moje dłonie były małe, a ręce i nogi krótki.
Byłam pomysłową nastolatką. Często miałam wiele dziwnych pomysłów. Lubiłam przygodę. Ponieważ moja twarz zawsze przypominała twarz dziecka, moi rodzice ciągle uważali, że jeszcze jestem dzieckiem i nie pozwalali mi samej mierzyć się z problemami, więc rzadko miałam okazję wykazać się samodzielnością. Jako nastolatka, często marzyłam o bardziej dojrzałym wyglądzie, odwadze do podejmowania ryzyka i osiągnięciu większej niezależności. 写得非常棒!
Was this answer helpful?
- Polish
A little unnatural
Cała wypowiedź brzmi dosyć naturalnie :) Jednak błąd, który często popełniasz to piszesz "Ja jako nastolatek", dalej używasz formy "byłam", czyli jesteś kobietą. Używaj w takim wypadku formy " Ja jako nastolatka" :)
Was this answer helpful?
- Polish
A little unnatural
Lata temu, kiedy byłam nastolatką, byłam szczupła. Miałam smukłą figurę. Byłam średniego wzrostu, bo mierzyłam tylko sto pięćdziesiąt osiem centymetrów. Często narzekałam na mój wzrost. Bardzo chciałam być wyższa. Byłam [wtedy] brunetką. Moje włosy były gęste i każdemu fryzejrowi sprawiały kłopoty. Zawsze marzyłam o prostych i gładkich włosach. Bardzo lubiłam moje duże, czarne oczy. Miałam krzaczaste brwi, gęste długie rzęsy i małe uszy, a do tego mały nos, białe zęby i czerwone usta. Moja cera była blada, [ciągle] wyglądałam, jakbym była chora, dlatego też marzyła mi się rumiana cera. Moje dłonie były małe, a ręce i nogi krótki.
Byłam pomysłową nastolatką. Często miałam wiele dziwnych pomysłów. Lubiłam przygodę. Ponieważ moja twarz zawsze przypominała twarz dziecka, moi rodzice ciągle uważali, że jeszcze jestem dzieckiem i nie pozwalali mi samej mierzyć się z problemami, więc rzadko miałam okazję wykazać się samodzielnością. Jako nastolatka, często marzyłam o bardziej dojrzałym wyglądzie, odwadze do podejmowania ryzyka i osiągnięciu większej niezależności.
Was this answer helpful?
- Simplified Chinese (China)
Dziękuję bardzo
- Polish
A little unnatural
@emmmmll
Proszę bardzo 🌿
Powodzenia w dalszej nauce
Was this answer helpful?