Question
Updated on
21 Oct 2019
- Turkish
-
English (US)
-
Arabic
Question about Turkish
İngilizcede -cık,-cik eki nasıl yapılır? Mesela "tavşancık" gibi..
Answers
Read more comments
- Turkish
diminutive
olarak geçmeli bu terim ama bilmiyorum ingilizcede nasıl belki de yoktur
Was this answer helpful?
- Turkish
I ask uncle Google it says Bunny but I'm not sure
Was this answer helpful?
- Turkish
- English (US) Near fluent
İngilizce de sözcüğe göre değişiklik gösterebilir. Ama genel olarak kullanımı şu şekilde: annecik(anneciğim)- mommy
babacık(babacığım)- daddy
Kedicik-kitty
yavru köpek(köpekçik)-puppy
Was this answer helpful?
- Turkish
@banu_ slav dillerinde lehçede ka eki kullanılıyor ama ingilizcede bambaşka bi kelime rabbit bunny mesela ingilizce çok uygun değil türkçedeki küçültme ekine
Was this answer helpful?
- Turkish
- English (US) Near fluent
@homelessguy Katılıyorum ama bence burda bahsedilmek istenen boyut olarak küçültmek değil anlam olarak. Sempati anlamı katılması soruluyor olabilir. “Yağmur damlacığı” örneği sizin dediğinize uygun olacaktır. Fakat soru sempati anlamı katan -cık/-cik eki ise İngilizce karşılık verilebilir. Benim bahsettiğim de buydu.
Was this answer helpful?
- Tibet
- Turkish
- English (US) Near fluent
- Turkish
- Turkish