Question
Updated on
7 Dec 2016
- Japanese
-
Turkish
-
English (US)
-
Italian
Question about Turkish
Please show me example sentences with rağmen . Tell me as many daily expressions as possible.
Answers
Read more comments
- Azerbaijani
- Turkish
Her şeye rağmen seni affetmiştim.
Burada olduğuna rağmen beni aramadın.
Seni sevmeme rağmen olanları unutamam.
Was this answer helpful?
Deleted user
@yuamsg:
ona rağmen seni affettim. (yani sen bana bir şey yaptın ve ben yinede seni affettim.)
Was this answer helpful?
- Japanese
@niilufer
"Halde" ve "rağmen"
Aynı anlam mı?
•Burada olduğun halde beni aramadın
•burada olduğuna rağmen beni aramadın
- Azerbaijani
- Turkish
@yuamsg: "Burada olduğuna rağmen" bana çok doğru gelmedi. "Burada olmana rağmen beni aramadın/aramamışsın" demek daha düzgün olur gibi.
'karşın' kelimesini de aynı şekilde kullanabilirsin. Aşağıdakilerin hepsi aynı anlama geliyor:
10 saat uyumama rağmen hala uykum var.
Dün gece 10 saat uyudum. Buna rağmen hala uykum var.
10 saat uyumama karşın hala uykum var.
10 saat uyuduğum halde hala uykum var.
Was this answer helpful?
- Japanese
- English (US)
- Turkish
Yağmur yağmasına rağmen hala güneşli
Deprem olmasına rağmen kimse panik yapmıyor
Sabah kalkamamama rağmen okula geç kalmadım
Was this answer helpful?
- Turkish
- English (US) Near fluent
- Turkish