Question
Updated on
4 Oct 2019
- Spanish (Spain)
-
Japanese
Question about Catalan
1.-Primer: Lleure és un verb?
Si és així, què significa?
2.- Què significa "malmetre"? (em posa que significa danyar i espatyar).
3.- Qué significa "noure"? (em posa que significa danyar també)😞.
4.- Es diu nàixer o néixer?
5.- Es diu asseure's o seure?
6.- Acórrer o socórrer?
7.- Eixir, treure o sortir?
8.- Què significa "toldre"?
Per què hi ha tantes variables! 😥😫
Gràcies.
Answers
Read more comments
- Catalan
- Spanish (Spain)
Lleure, que jo sàpiga es posa amb la paraula temps - > Temps de lleure. Significa temps de descans, en el qual pots fer el que vulguis.
Was this answer helpful?
- Catalan
- Spanish (Spain)
1. lleure significa ocio, és a dir temps lliure però és un temps lliure que es dedica a fer activitats o aficions
2. malmetre normalment s'utilitza quan algú parla malament d'una persona a una tercera persona o quan algú es fica en una relació de dos explicant coses dolentes d'una de les persones implicades
També significa danyar o espatllar un objecte
3. Significa fer mal a algú o a alguna persona, però no és una paraula molt utilitzada s'utilitza més "malmetre"
4. Néixer
5. Seure
6. Socórrer
7. Són sinònims, si vols especificar a què et refereixes.. En respondre sense problema
8. Significa prendre-li una cosa a algú, privar-li d'alguna cosa, és una paraula poc utilitzada actualment
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Spanish (Spain)
Gràcies a tots i moltíssimes gràcies @desigamer25910 per ajudar-me tant.
- Catalan
- Spanish (Spain)
Eixir y sortir las dos son salir pero eixir no se usa en la vida.
Treure es sacar o quitar
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?