Question
Updated on
21 Aug 2020
- Russian
-
English (US)
Question about Turkish
What is the difference between umut and ümit ?Feel free to just provide example sentences.
Answers
Read more comments
- Turkish
1. isim Ummaktan doğan duygu, ümit:
"Bu umudum şimdi yavaş yavaş ölüyor." - Halide Edip Adıvar
2. isim Bu duyguyu veren kimse veya şey, ümit:
Kızı onun tek umuduydu.
3. isim Olması beklenilen veya olacağı düşünülen şey, ümit.
Was this answer helpful?
- Turkish
Umut:
"Büyük bir ümit, sevinç ve heyecan içinde şu mektubu yazdım." - Aka Gündüz
Was this answer helpful?
- Turkish
usage:
ümide düşmek
ümide kapılmak
ümidi boşa çıkmak
ümidi kırılmak
ümidini kesmek
ümidini kırmak
ümidi sönmek
ümit (veya ümidini) bağlamak
ümit beslemek
ümit bırakmak
ümit etmek
ümit dünyası
ümit kapısı
ümit kırıklığı
ümit kesmek
ümit serpmek
ümit uyanmak
ümit vermek
you can bering umut instead of ümit in these usages. no difderence in meaning.
Was this answer helpful?