Question
Updated on
25 Sep 2021
- Russian
-
English (US)
-
English (UK)
-
French (France)
Question about Greek
Γεια σας!
αρμενικός / αρμένικος, αφρικανικός / αφρικάνικος
Ποια είναι η πιο συνηθισμένη προφορά;
Answers
Read more comments
- Greek
Στα μοντέρνα ελληνικά το σωστό είναι "αρμενικός" και "αφρικανικός" αλλά στην καθαρεύσα τα σωστά ήταν "αρμένικος" και "αφρικάνικος", οπότε θα τα δεις και θα τα ακούσεις όλα.
Για εμένα πιο φυσικό έρχεται το "αρμένικος" γιατί χρησιμοποιούμε πολύ την έκφραση "αρμένικη βίζιτα" και παρότι που το "αφρικανικός" μου είναι πιο συνηθισμένο λέω "αφρικάνικο μαχαιρί" γιατί είναι στοίχος από ένα αγαπημένο τραγούδι.
Δεν είμαι σίγουρη αν βοήθησα αλλά ο τονισμός των λέξεων που χρησιμοποιούμε δεν είναι πάντα ο σωστός βάσει γραμματικής γιατί έχει αλλάξει τόσες φορές ανα τους αιώνές, οπότε πραγματικά εξαρτάται από την περιοχή που ζει ο καθένας και τις επιροές που έχει.
Was this answer helpful?
- Russian