Question
Updated on
25 Sep 2021
- Turkish
-
Portuguese (Brazil)
-
English (US)
-
Arabic
Question about Turkish
Bu cümlede konsolidasyon ne anlama geliyor ?
Birinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarından biri, ABD'nin gezegendeki ana kapitalist güç olarak konsolidasyonuydu.
Answers
Read more comments
- Turkish
“süresinin uzaması” veya “pekiştirilmesi, yerinin sağlamlaştırılması” sanırım, büyük ihtimalle de ikincisi.
consolidate fiilinin Türkçeleştirilmişi 🥶
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Turkish
konsolidasyon : bir borcun vadesini uzatma, öteleme. anlami bu ama cumleye uymuyor.
- Turkish
@SeaRabbit Evet,ekonomik terim olarak vade uzatma anlamı var.
İngilizce sözlük ve Türkçe sözlükte anlamı,birleşme,birleştirme
Bu cümledeki anlamı büyük olasılıkla "dünyadaki ülkellerin çoğunluğu Amerika'yı ana kapitalist güç kabul etme konusunda birleşti."
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?