Question
Güncellenme tarihi:
27 Kas 2021
- Arapça
-
Türkçe
-
İngilizce (ABD)
-
İngilizce (Birleşik Krallık)
Türkçe hakkında soru
Bunu düzeltin lütfen!!
Ürdün'de bayramın özel güzelliği vardır, genel olarak bayramdan bahsedeceğim, bayram gelince mutluluk tüm ürdünlülerin evlerine girir, bir haftadan önce hazırlamalar başlar, insanlar yeni kıyafetler alır ve tatlılar yapmaya başlar - bazı insanlar bayram şekeri pastaneden alır-. Sokaklar ve mağazalar o sırada çok kalabalık özellikle yöresel pazarlar ( وسط البلد "vasat albalad" gibi) çünkü her ürdünlü bayramda bu pazara gitmeyi sever. Bayram gecesinde sokaklar bayram tekbirleriyle dolunuoy. Sabahleyin adamlar bayram namazına kılarak, kadınlar evde misafirperverlik masası hazırır( bayram şekeri "معمول /Mamul" diyoruz, çikolata, arap kahvesi ve tütsü koyar) namazdan sonra dedi evinde toplanıyor ve birlikte kahvaltı yapıyor sonra erkek kardeşler hala, teyze, kız kardeşlerine ziyaret eder, kadınlar ve çocuklara harçlık verir. Bayram günlerin gerisi lokanta, alışveriş merkizlerine giderler
Cevaplar
Read more comments
- Türkçe
Ürdün'de bayramın özel güzelliği vardır, genel olarak bayramdan bahsedeceğim。Bayram gelince mutluluk tüm ürdünlülerin evlerine girer, bir hafta önceden hazırlıklar başlar, insanlar yeni kıyafetler alır ve tatlılar yapmaya başlarlar. Bazı insanlar bayram şekerlerini pastaneden alır-. Sokaklar ve mağazalar o sırada çok kalabalıktır. özellikle yöresel pazarlar ( وسط البلد "vasat albalad" gibi) çünkü her ürdünlü bayramda bu pazara gitmeyi sever. Bayram gecesinde sokaklar bayram tekbirleriyle dolu olur. Sabahleyin erkekler bayram namazını kılar, kadınlar ise evde misafirlere bayram masası hazırlar( bayram şekeri "معمول /Mamul" diyoruz, çikolata, arap kahvesi ve tütsü koyar) namazdan sonra dede evinde toplanıp birlikte kahvaltı yapılır sonra erkek kardeşler hala, teyze, kız kardeşlerini ziyaret eder, kadınlar ve çocuklara harçlık verir. Geriye kalan bayram günlerinde lokanta veya alışveriş merkezlerine giderler.
Highly-rated answerer
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça
- Türkçe
Ürdün'de bayramın ayrı bi güzelliği vardır . Genel olarak bayramdan bahsedicek olursam : Bayram gelince mutluluk tüm Ürdünlülerin evlerine girer . Bir hafta önceden hazırlıklara başlanır . Yeni kıyafetler alınır ve tatlılar yapılır - Bazıları pastaneden bayram şekeri alır - . Sokaklar ve mağazalar o zamanlar çok kalabalık olur , özellikle de yöresel pazarlar ( وسط البلد "vasat albalad" gibi ) . Çünkü her Ürdünlü bayramda pazara gitmeyi sever . Bayram gecesinde sokaklar tekbirle dolar , sabahleyin adamlar bayram namazı kılar , kadınlar evde misafirler için masa hazırlar ( bayram şekeri "معمول : Mamul" diyoruz, çikolata, arap kahvesi ve tütsü koyar) , namazdan sonra dede evinde toplanılır ve birlikte kahvaltı yapılır . Sonra akrabalar ziyaret edilir , kadınlara ve çocuklara harçlık verilir . Bayram günlerinin geri kalanında lokanta ve alışveriş merkezlerine gidilir .
( Umarım doğru yazmışımdır ve işine yarar )
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Arapça
- Türkçe