Question
Güncellenme tarihi:
3 Ara 2021
- Korece
-
Hırvatça
Türkçe hakkında soru
dediği dedik ne anlama geliyor?
Bereket versin, Asteroid B-612'nin onurunu kurtarmak için dediği dedik bir Türk önderi tutmuş, bir yasa koymuş
Cevaplar
Read more comments
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Türkçe
형용사예요. "Dediği dedik" 사람은 완고한, 그가 말한 대로 하는 사람이요. 죄송해요, 아직 한국어를 배우고 있어요.
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Korece
- Türkçe
dediği dedik=Her istediğini yaptıran, söylediği sözden dönmeyen kimse.
adamant, determined, strong willed, stubborn
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Türkçe
@phasis68
De-mek is the verb "to say" (말하다)
De-di is past tense of the verb "demek" for the third person (말했다)
Dediği is added the suffix (-ki/ği) which means " the thing he/she said/ what he/she said" (말한 것)
Dedik is again from the verb "dedi" with the suffix (ik/ık/uk/ük) which adds to the meaning "the one who said" (말을 한 사람)
So, all together it basically means "the one who does what he says", "he is the one who said what he said". (말한 대로 하는 사람 (?))
Bu cevap yardımcı oldu mu?
- Korece
- İngilizce (Birleşik Krallık)
- Türkçe
- Türkçe