Question
Updated on
8 Dec 2021
- Persian
-
Dutch
Question about Dutch
What does Hij heeft te weinig inzicht voor deze functie wat betekent inzicht? mean?
Answers
Read more comments
- Dutch
Iemand die inzicht heeft, begrijpt iets heel erg goed.
'Zicht' komt van 'zien'. En 'in' is 'in'. Iemand met inzicht kan dus heel goed alles zien, ook de binnenkant.
'Hij heeft te weinig inzicht voor deze functie' betekent:
Hij begrijpt te weinig. Bijvoorbeeld: hij weet niet genoeg van financiën, of hij weet niet genoeg van politiek, of hij weet niet genoeg van internationale handel. En dat inzicht is nodig voor deze functie (bijvoorbeeld: de functie van directeur, of de functie van minister).
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?