Question
Updated on
Deleted user
1 Apr 2017
Question about Turkish
What is the difference between türk halkı and türk milleti ?Feel free to just provide example sentences.
Answers
Read more comments
Deleted user
@fontensobyreten
Türk Halkı Türkiye'de yaşayan Türk vatandaşlığı alanlar da Türk Halkı'dır. Yani Türkiye Halkı'na karışmıştır ama millet kökendir. Ülke vatandaşlığı değiştirmek milletini değiştirmez.
Was this answer helpful?
- Turkish
Fark anlamda değil bunları kullananlardadır. "Türk halkı" ifadesini genelde daha az milliyetçi ve daha az dindar olanlar kullanır. "Türk milleti"ni ise daha milliyetçi ve dindar olanlar tercih eder.
Was this answer helpful?
- Turkish
As far as I know, they mean the same thing.
Though if you ask whats the difference between halk and millet,
Millet expresses the people of a nation.
Halk can be used to express the same thing, but halk has a wider range of use.
You can say "Samsun halkı(Samsun is a city)" but not "Samsun milleti",
Again, you can use halk to refer to a certain society, a certain group of people. E.g. İstanbulda yaşayan Hristiyan halk. (you can't say Hristiyan millet)
Was this answer helpful?
Deleted user
@Eren_K @Iamgirl1990 @Muts_
halk küçük bir ifade
millet büyük bir ifade
mesela tük halkı olmaz
türk milleti olur
samsun halkı
ankara halkı
türk milleti
mısır milleti
millet sadece Türkiye'de yaşayan
türklere söylenir millet kökendir
ama halkı Türkiye'de yaşayan insanlara söylenir yabancılar var...
doğru mu anladım
Deleted user
@ontensoby Türk Halkı da olur o yanlış sadece
ve ifadelere küçük büyük denmez ikisinin de anlamı farklı
Was this answer helpful?
Deleted user
@ontensoby bazı sorularınızı neden hemen siliyorsunuz? ne yazdığınızı göremiyorum
Was this answer helpful?
Deleted user
@Iamgirl1990 o zaman doğru anlamdım
bir daha açıklayabilir misiniz
- Turkish
@ontensoby Aynı anlama geliyor, hangisini istiyorsan onu kullanabilirsin.
Millet ya da ulus İngilizcedeki karşılığı ile "nation" oluyor. Milliyetçilik diyoruz mesela "nationalism"i belirtmek için. Halk ise "public" veya "folk" anlamına gelebiliyor. Halk düşmanı = public enemy mesela.
Ancak sen Türk milleti ve Türk halkı arasındaki farkı soruyorsun. Bunların anlamı aynı ancak kullananlar farklı oluyor dediğim gibi. Politikacılar genelde Türk milleti der mesela. Millet kelimesi biraz daha milliyetçilik ile ilgili bir şey olduğundan daha milliyetçi ve daha dindar insanlar bunu daha fazla kullanır.
"Samsun milleti" neden olmaz, çünkü Samsun bir "nation" değildir. People of Samsun diyebilirsin yani o milliyet vurgusunu yapmadan ifade edersin. Onun karşılığı da halk oluyor.
Was this answer helpful?