Question
Updated on
3 May 2017
- Russian
-
Norwegian (bokmal)
-
English (US)
-
English (UK)
Question about Norwegian (bokmal)
"Fette bra". Hva betyr dette uttrykket? Er det det samme som "Veldig bra"?
Answers
- Norwegian (bokmal)
hahah yes, it is. "fette" is a northern Norwegian slang term for vagina, so.. in the Oslo area they say "fitte", meaning the same. it can also be put before other adjectives.
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Russian
- Norwegian (bokmal)
@bnhld nå bor jeg borte fordi jeg studerer, men jeg vokste opp der. det er et veldig vanlig uttrykk! "det er fette lang kø i kantina", "spiste fette mye middag i går" osv. man kan også slå det sammen og si si "fettlang", "fettmye", tror ikke de gjør det i Oslo
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Norwegian (bokmal)
Haha, yes it is. Its just dialect xD
Det var fette bra = That was damn good
Hun var fette fin = She was damn pretty
Det var fette godt = That was very good
They use it for so much, but as i said its dialect so only used in a certain part of norway
Was this answer helpful?
- Russian
- Norwegian (bokmal)
@bnhld ja! man bruker det om alt i Nord-Norge. jeg tror man kanskje ikke bruker det fullt så mye i betydningen "veldig" i Oslo.
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Russian
- Norwegian (bokmal)
@bnhld det er kanskje litt stygt, men jeg ville ikke gå så langt som å si at det er et banneord. men det er vanskelig å bestemme hva som er banneord i Nord-Norge, fordi det er så vanlig at det ikke blir stygt lenger.
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Russian
- Norwegian (bokmal)
@bnhld man kan bli veldig kreativ med fornærmelsene, men det er også helt vanlig å si "takk for maten, det var jævlig godt" og lignende. det er litt spesielt!
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
Read more comments
- Russian
@Ellesjokolade likte du russisk da?? jeg er også interessert i språkvitenskap.
jeg ønsker å være en russisklærer for utlendinger
og skulle ønske jeg var smart som deg lol
- Norwegian (bokmal)
@bnhld haha jeg er ikke så smart! Og du må jo være kjempeflink når du kan norsk så godt. Jeg elsker russisk, det er favorittspråket mitt! Jeg skal begynne å studere det igjen høsten til neste år, og jeg gleder meg kjempemye! hvorfor lærer du deg norsk, egentlig? :) vil du jobbe i Norge?
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Russian
@Ellesjokolade for et sammentreff. mitt favorittspråk er norsk. såå det finnes ikke noe spesiell grunn til å lære det unntatt kjærlighet,kanskje høres det rart ut men det er sant
- Russian
og jeg vil ikke bare jobbe der men vil gjøre noe godt for dette landet. selv om vet ennå ikke hva
- Norwegian (bokmal)
@bnhld så kult! Det litt fint å høre at det ikke er på grunn av skam 😞 jeg skjønner deg veldig godt, da jeg holdt på med russisk kunne jeg sitte uten pauser i 7-8 timer og ha det artig hele tiden, fordi jeg likte det så godt selv om jeg bare bøyde verb.
Da blir det noe stort av deg da, nordmenn liker flinke folk som er så glad i Norge! Hvor gammel er du?
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Russian
@Ellesjokolade ja, skam-histeri utviklet seg, det vises mer og mer folk (vanligvis små jenter) som sier at de vil flytte til Norge og at det er deres drømmeland når de ikke engang visste hvor det ligger på kortet og har aldri hørt noe om det før. om du bare visste hvor mye det gjør meg skuffet
jeg er sytten, og du?
- Norwegian (bokmal)
@bnhld jeg skjønner godt at det er irriterende! jeg er lei av alle som spør hvordan man sier "jeg elsker deg"... jeg er 23 :)
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Russian
å jeg er glad for jeg er ikke det eneste som synes disse spørsmålene er dumme og kjedelige 😩
(selv om mange av mine spørsmål er jo dume også)
- Norwegian (bokmal)
@bnhld jeg tror de fleste norske her synes det er litt irriterende, spesielt fordi de fleste spør på russisk, so ikke så mange nordmenn kan. jeg synes ikke dine spørsmål er dumme, det er spørsmålene til en som lærer på en seriøs måte og bryr seg om svarene :)
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?