Question
Updated on
23 Jun 2017
- Dutch
- English (UK) Near fluent
-
Japanese
Question about Dutch
What does Een zwarte (of bruine) rakker (https://www.youtube.com/watch?v=KQvYuncJeSQ) mean?
Answers
Read more comments
- Dutch
Ja, wat een giller. Ik had hem ook gezien. Geen idee 😂
De Vlamingen hier zullen het wel weten.
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Dutch
- English (US)
@Elske Het gaat hier om dat verschillende politieke partijen of posities worden geassocieerd met verschillende politieke kleuren.
Zwart = wordt voornamelijk geassocieerd met anarchisme en fascisme.
Bruin = wordt in verband gebracht met het nazisme van de arbeidersklasse, omdat de Sturmabteilung (SA) de "Bruinhemden" werden genoemd.
Dus "ZWIJG! GIJ ANARCHISTISCHE RAKKER!" zou hij
even goed geschreeuwd kunnen hebben.
Hilarisch filmpje alsnog. Hoop dat men iets aan dit antwoord heeft!
Was this answer helpful?
- Dutch
De Vlamingen weten het 😆
Dank je wel!!!
Ik vind het een prachtig filmpje 😉
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?